CÜNEYT ÇAKIR PREDAVAČ NA SEMINARU ZA SUDIJE, ASISTENTE I KONTROLORE SUĐENJA


U organizaciji Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine juče je u hotelu „Hills“ na Ilidži održan seminar za sudije, asistente sudija i posmatrače suđenja m:tel Premijer lige BiH, kao i talent sudaca iz prvih liga NS FBiH i FSRS.

Gost predavač na seminaru bio je jedan od najboljih evropskih i svjetskih sudija Cüneyt Çakır iz Turske čija je tema predavanja bila „Priprema za utakmicu i timski rad“.

Izvršni direktor Sektora za sport NS/FS BiH i predsjednik Komiteta za sudije i suđenje Elmir Pilav o ovom događaju kaže:

„U sklopu naših redovnih aktivnosti juče smo održali kontrolni seminar za sudije, njihove asistente i kontrolore suđenja. Prema ocjeni prisutnih, seminar je organizovan na veoma visokom nivou, a ono što nas sve raduje jeste da su naša službena lica imala priliku da prisustvuju predavanju jednog od najboljih fudbalskih sudija Cüneyta Çakıra o čijem iskustvu u suđenju i znanju ne treba trošiti riječi. Juče smo imali priliku da se uvjerimo o kakvom se profesionalcu radi i sigurno da je njegovo predavanje ostavilo veliki utisak na naša službena lica kojim su prenesena iskustva sa najvišeg nivoa u suđenju. NS/FS BiH će nastaviti sa edukacijom svojih kadrova s ciljem daljeg unaprjeđenja suđenja u našim takmičenjima.“

Cüneyt Çakır je rođen 23. novembra 1976. godine u Istanbulu. Na FIFA sudijskoj listi je od 2006. godine, dok je od 2010. na lsiti UEFA elitnih sudija. Redovno je sudio derbi utakmice u svojoj zemlji, kao i završnice velikih takmičenja.

Odgovori