Barca na koljenima: Najbolji je na svijetu, ali kako da ga dovedemo kad nam je kuća u ruševinama


Na ljeto će se aktivirati otkupna klauzula za Erlinga Halanda od 75 miliona eura. Nema sumnje da će cijela nogometna Evropa, barem oni klubovi koji to mogu platiti, stajati u redu za sjajnog Norvežanina, ali sad već znamo da među proscima neće biti Barcelona.

Rafa Yuste, potpredsjednik Barcelone, u intervjuu za Mundo Deportivo rekao je da ih Haland zanima, ali da je bivši predsjednik kluba Bartomeu Barcu ostavio u katastrofalnom stanju te da se najprije moraju pobrinuti za saniranje štete, a tek onda planirati koje će zvijezde dovoditi na Camp Nou.

”Nažalost, ne vidim da Halanda možemo dovesti sada. Od sad pa sve do kraja iduće godine pokušat ćemo pokrpati sve rupe, a tek ćemo onda razmišljati o pojačanjima”, kazao je Yuste pa dodao:

“Prvo moramo postaviti temelje kuće koju smo zatekli u ruševinama, a onda se moramo fokusirati na njenu stabilnost. Nahranimo prvo one kod kuće, a onda ćemo tek vidjeti što još možemo napraviti. Ne smijemo izgubiti iz vida da Barca uvijek želi najbolje, a Haland je sad jedan od najboljih na svijetu”.

Yuste je opisao Bartomeuovo upravljanje klubom kao “katastrofalno” i podsjetio da je bivši predsjednik kupovao igrače ne znajući je li klub u mogućnosti to finansijski pratiti.

”Jedino što je napravio, to je bilo povećanje duga, a plaće nije nikome dirao.”

Yuste priznaje da suradnja s Ronaldom Koemanom nije uvijek bila laka, ali rekao je da ima poštovanja i vjere u trenera.

“Ronald je sjajna osoba, vrlo jasan i vrlo prijateljski raspoložen, iako nam se ponekad ne sviđa ono što govori. Ali, ako nešto pogrešno i kaže, ne radi to jer traži izgovor. Naprimjer, govori nam da ne može igrati 4-3-3 jer nema krilnih igrača jer su povrijeđeni. Više nego što podržavam Ronalda, ono što ću učiniti jest podržati do smrti trenera koji je u klubu. Razgovarali smo s kapetanima i rekli smo im ne samo da vjerujemo u Koemana nego i da uprava vjeruje u ovaj novi projekt. “

Izvor:Raport

Odgovori