Vrijedan bod Rudara na teškom gostovanjuNakon tri uzastopne utakmice u kojima su naši momci slavili i to bez primljenog pogotka slijedilo je jedno od najtežih gostovanja.

Naša ekipa je putovala u Han Bilu gdje je odigrala utakmicu protiv domaćeg Rudara.

Ekipa iz Han Bile je u dosadašnjem dijelu prvenstva imala stopostotan učinak na domaćem terenu i sve je nagovještavalo da će ovo biti izuzetno teška utakmica.

Još kad se uzme u obzir da je naša ekipa na ovo gostovanje otputovala bez tri standardna igrača pozitivan rezultat se činio kao nemoguća misija.

U prvom dijelu susreta nije bilo pogodaka,blaga inicijativa domaćina međutim naši momci čvrsti i sigurni u odbrambenim zadacima kao i do sada.

Prava prvenstvena utakmica koja se igrala na kišnom i hladnom vremenu a uz to i nakvašenom terenu.

Domaćini bolje otvaraju drugo poluvrijeme i već u 57.minuti stižu do pogotka i kako su mnogi mislili,konačnog rezultat.

Naši momci se nisu predavali i uz mnogo želje,truda i borbe dolaze do nekih prilika a naposljetku i do izjednačenja.

U 73.minuti nakon jednog prekida,u kaznenom prostoru najbolje se snalazi Burnić Mirza koji postiže svoj drugi pogodak u tekućem prvenstvu.

Do kraja utakmice domaćini su pokušavali stići do drugog pogotka i tri boda,međutim naši momci kao i u mnogo prethodnih utakmica sigurni u odbrani,pogotovo u defanzivnom skoku.

Ovakav rezultat značio je nastavak dobre serije rezultata naše ekipe,u posljednje četiri utakmice osvojeno je deset bodova i primljen tek jedan pogodak.

Čestitke našim momcima kao i treneru Kuželju na velikom bodu!

inmedia/Cenzura.ba

Odgovori