Naizgled mala, a tako ogromna informacija!

Zahvaljujući odličnoj organizaciji balkankog prvenstva u brdskom biciklizmu koje je u augustu mjesecu na svojim leđima iznio Adnan Mekić sa svojim klubom stiglo je i priznanje i to međunarodno – svjetsko!

Naime, svjetska biciklistička organizacija u svom zvaničnom kalendaru biciklističkih utrka uvrstila je i utrku “Grand Prix Bihać” i istu kategorisala za stupanj više nego što je kategorisana utrka koja je održana ove godine.

Godinu dana unaprijed znamo da će se u našem gradu desiti odličan sportski, ali i turistički događaj koji će privući na stotine učesnika koji će tu spavati, jesti, upoznavati naše ljepote, a siguran sam da će uz kombinaciju onog što imamo i onog što jesmo ponijeti odličnu uspomenu na vrijeme provedeno u malom gradiću na zapadu Bosne i opet se vratiti.

Ova informacija ja i pokazatelj koliko pojedinac može učiniti kada se odluči da mu parola bude rad, umjesto predaje letargiji tromog sistema i depresivnog ambijenta. Najmanje što možemo učiniti je da Adu pitamo kako mu možemo pomoći i da ovu pruženu iskoristimo zajedno kako bi narednih godina ovaj sport, granu turizma, ali i životnu naviku digli na još veći nivo, a naselje Zavalje i pripadajuća okolina postali još jedna zona kojom će se turisti koji imaju sportske afinitete što više kretati.

Možda će neko čitajući pomisliti da preamplificiram svoje emocije, međutim lično sam se uvjerio koliko se je jedan čovjek dao u sve što se na kraju svede na jednu od dvodnevnih manifestacija u augustu. Veliko je rođaci!

Bravo!

Odgovori