A SELEKCIJA
Stigla potvrda: Zmajevi na punom Bilinom polju!
Sjajne vijesti za BiH

Zmajevi


Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK izdao je saglasnost da se novembarske utakmice „A“ reprezentacije BiH igraju pred maksimalnim brojem gledalaca, potvrđeno je iz Saveza.

Nakon što je Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine 15. 10. 2021. godine Kriznom štabu Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona poslao zahtjev za odobrenje prisustva publike u punom kapacitetu stadiona „Bilino polje“ u Zenici za utakmice kvalifikacija za SP sa Finskom i Ukrajinom, danas je na adresu Saveza stiglo zvanično odobrenje KŠ MZZDK po ovom zahtjevu.

Savez je na zvaničnoj stranici objavio i dokument u kojem stoji da na stadion u Zenici mogu ući samo oni gledatelji koji imaju:

– negativan antigenski ili PCR test, ne stariji od 48 sati
– potvrdu o prebolovanom COVID-19, ne stariju od šest mjeseci
– potvrdu o završenoj vakcinaciji
Također, FS BiH se obavezao da osigura sljedeće epidemiološke mjere:

prilikom ulaska i izlaska gledatelja sa stadiona potrebno je osigurati organizovan ulazak uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera kao što su nošenje maske i držanje razmaka, a za to će biti zaduženi redari
svi prisutni gledatelji na tribinama moraju pravilno nositi maske i ne smiju posjedovati navijačke rekvizite
Zmajevi odlučujuće utakmice Kvalifikacija za SP igraju 13. i 16. novembra.

Prvo će BiH dočekati Finsku i tražiti drugu pobjedu u kvalifikacijama koja bi ih jednom nogom odvela u baraž, a tri dana poslije će ugostiti Ukrajinu.

Meč sa Finskom igra se u 15 sati dok je susret sa Ukrajincima u 21 sat.

Reprezentacija.ba / Cenzura.ba

Odgovori