Za pomoć mole, stanovnici Stijene kod Cazina.Korak unazad!
Prije 14 godina, opština Cazin našla se u problemu, sličnom kao i ove godine, gdje da odvozi smeće. 2007 godine kao privremeno rješenje otvorena je deponija Meždre-Vlaški do, na teritoriji opštine Bos. Krupa, gdje su zajedno smeće trebali i jesu odlagale 3 opštine, Bos. Krupa te Cazin i Bužim uz plaćanje naknade.


Plaćanje naknade je teklo neredovno, uz dugovanja te je opštinsko vijece Bos. Krupa izglasalo zatvaranje deponije, jer se ista nalazi na vodopropusnom terenu, udaljenom 2 km od rijeke Une te svega nekoliko kilometara od prvih naselja a smeće od prvog dana nije odlagano po propisu te je sama deponija postala ekološka bomba.
Izglašavanjem zatvaranja deponije, opština Cazin se nalazi u problemu deponovanja smeća od 24.Oktobra kada ističe rok opštine Bos. Krupa za iznalaženje rješenja, te aktuelna vlast već u julu počinje sa izgradnjom puta kroz Gomilu, od naselja Draganovići/Vukalići do same granice opštine Cazin i Bos. Krupa, navedeni razlog je zbog navodnog lakšeg gašenja požara.

Kako vrijeme odmiče pokazuje se prava namjera izgradnje puta, na udaljenosti od otprilike 1km od stare deponije, na višoj nadmorskoj visini od trenutne deponije, takoreći iznad glava stanovništva MZ Stijena i MZ Miostrah, isto tako vodopropusnom terenu, 1 kilometar od prvih naselja, u blizini par izvora, 2km od rijeke Une je cilj otvoriti novu ekološku katastrofu, DEPONIJU ZA SMEĆE.

Izvor: uskvijesti.ba

Odgovori