𝐍𝐀𝐂𝐈𝐎𝐍𝐀𝐋𝐍𝐈 𝐏𝐀𝐑𝐊 “𝐔𝐍𝐀” 𝐈 𝐌𝐉𝐄Š𝐓𝐀𝐍𝐈 𝐔𝐕𝐈𝐉𝐄𝐊 𝐊𝐎𝐍𝐊𝐑𝐄𝐓𝐍𝐈 𝐈 𝐎𝐃𝐋𝐔Č𝐍𝐈 𝐔 𝐙𝐀Š𝐓𝐈𝐓𝐈 𝐈 𝐎Č𝐔𝐕𝐀𝐍𝐉𝐔 𝐏𝐑𝐈𝐑𝐎𝐃𝐄 🤝

Protekla dva vikenda smo realizirali akciju krčenja i čiščenja ĹĄiblja i rastinja uz obalu rijeke Une u naselju 𝐊𝐥𝐢𝐬𝐚 𝐮 𝐩𝐨𝐝𝐫𝐮č𝐣𝐮 𝐍𝐚𝐜𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐧𝐨𝐠 𝐩𝐚𝐫𝐤𝐚 “𝐔𝐧𝐚”.

U akciji su učestvovali mjeĹĄtani uz podrĹĄku uposlenika Nacionalnog parka “Una”, a gospodin Edhem Duraković je bio inicijator ove akcije.

Žalosti nas činjanica da smo iz Une izvukli kućanske aparate, šporet i frižider, koji su nedavno bačeni. Nevjerovatno je da još uvijek ima pojedinaca koji se ponašaju neodgovorno i ne poštuju zakone zaštite prirode. Obzirom da nismo mogli utvrditi počinioca, ovim putem apelujemo na sve građane da ovakve slučajeve slobodno prijave u upravu preduzeća ili u inspekcijsku službu Grada Bihaća.

Volja da se pored redovnih aktivnosti realizuju i ovakvi i slični projekti u Nacionalnom parku “Una” je prisutna od samog početka rada Uprave ovog preduzeća. Ove aktivnosti nisu u redovnom opisu posla, ali obzirom da nam je suradnja sa lokalnim stanovniĹĄtvom bitna, kao i njihovo uključivanje u turističku ponudu, sve realne prijedloge mjeĹĄtana smo do sada podrĹžali i realizirali zajednički u skladu sa mogućnostima.

Zahvaljujemo se svim učesnicima ove akcije, a posebno inicijatoru. 🤝

💚 𝐔𝐳 𝐦𝐚𝐥𝐨 𝐬𝐚𝐦𝐨 𝐝𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐯𝐨𝐥𝐣𝐞, ž𝐢𝐯𝐢 𝐬𝐞 𝐛𝐨𝐥𝐣𝐞! 💚

#NacionalniparkUna #unanationalpark #unaland #odrzivirazvoj #odrziviturizam

Odgovori