Hadis Jusić: “GUSKE U MAGLI”

Iako sam pomislio da ne treba više da kažem bilo šta na temu Dom zdravlja Bihać ipak ne mogu ćutati.

Obaveza nam je da, kad vidimo nešto što nije dobro, to otklonimo. Ako ne možemo nikako a onda barem da kažemo da nije dobro a ništa oko Doma zdravlja Bihać u posljednjoj godini nije dobro.

Neku noć ministar zdravstva USK (btw, bio zajedno sa mnom na listi) upozna nas sa situacijom u i oko Doma zdravlja Bihać. Optimistično je poručio Bišćanima da bi se moglo tek iduće godine na jesen početi sa gradnjom novog Doma zdravlja. Pola godine je trebalo da se utvrdi stanje objekta pa onda jos koji mjesec da se donese odluka da će se graditi novi objekat a sad pazite ovo: raspisaće se natječaj za idejno rješenje i prva 3 mjesta će biti nagrađeni novčano (15.000 maraka prvom, 10.000 drugom i 5.000 maraka trećem). Zar ćemo graditi 3 objekta kad plaćamo 3 idejna rješenja??

Napominjem da sam se zaista potrudio da dadnem svoj doprinos i s federalnog nivoa tražio 3 miliona maraka i uspio u tome. Početkom mjeseca juna su ta 3 miliona KM uplaćena na račun Doma zdravlja. Od tada je Dom zdravlja Bihać “dobio” 10 m² asvalta na kojem “leži” par hiljada litara vode poslije svake kišice.

Ministar je slavodobitno najavio kako očekuje od Federacije 24 miliona maraka pa će od toga dati Domu zdravlja Bihać još nekakvih miliona. Usput, lova iz Federacije je legla, 24 miliona KM, opet (ali gdje su one najave s početka ove godine kako će u kantonalnom budžetu za ovu godinu, koja je na izmaku, biti 3 miliona..javno izrečene najave pred kamerama, na pressicama, za govornicom..). Do nekih vedrijih vremena Bišćani će po zdravlje u kontejnere, kontejnere imamo, imamo sada i baru na ulazu a evo i magle nam ne fali.

Dakle, sve imamo da budemo prave GUSKE U MAGLI.


P.S. Možda bih ja o ovome govorio i za govornicom ali…o tome ionako sve znate.

Odgovori