Otvoren Prvi festival kestena u Cazinu

Danas je otvoren Prvi festival kestena (Chestnut Fest) u Cazinu, kojim se želi proslaviti prirodno blago Krajine – kesten.

Organizatori su Grad Cazin i JU Kulturni centar, a ideja se rodila iz potrebe da Cazin, sada kao grad, centar značajnih događanja na području USK i šire, ima neku manifestaciju koja će kroz godine postati jedan novi brend, nova atrakcija, novo mjesto okupljanja naših sugrađana, ali i turista.

– “Nadamo se da će kroz godine ovaj festival postati unutrašnja poveznica stanovnika Cazina, ideja koja nas povezuje i zbližava, kao i potencijal za neke nove manifestacije, projekte i poslovne poduhvate”, saopćili su iz Grada Cazina.

Nakon što je u ponedjeljak više od 400 osnovaca iz cazinskih osnovnih škola pogledalo predstavu “Potraga za konačištem”, koja je autorsko djelo glumca Irfana Kasumovića, asistenta na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli, sa bogatim programom nastavilo se odmah idućeg dana edukativnom radionicom u okviru koje ste mogli naučiti mnogo o kestenu, kestenovom medu i drugim kestenovim proizvodima. U srijedu je napravljea mini pauza zbog Dana žalosti, koji je proglašen u cijeloj FBiH, a danas je pred nama možda i najzanimljiviji i najiščekivaniji 3. dan, dan svečanog otvorenja.

Nakon otvorenja, počinje se sa outdoor aktivnostima za velike i male. Festivalske kućice od danas rade kako bi svim građanima i posjetiocima ponudile pregršt dobrih zalogaja, suvenira, edukativnih sadržaja, kao i popratnih zabavnih događaja.

Lokacija: Trg Alije Izetbegovića, ispred zgrade stare Gimnazije u centru grada
Vrijeme: 10:00 – 16:00 sati

Organizatori obećavaju mnoga iznenađenja tako da obavezno se prošetajte, povedite svoje najmilije i uživajte u ponudi prvog festivala kestena u Cazinu.

Izvor:Moj Cazin

Odgovori