Niti jedan nivo vlasti, niti jedno ministarstvo, opcina, kanton.., ne bi trebali uplaćivati novac bh. građana, u klubove bh.premijerligaša, konkretno Sarajevu i Želji, ali i Slobodi, Borcu, Zrinjskom.., sve dok isti za trenere dovode strance.

Niti jedan pravi trener i igracč iz regiona neće doći u Premijer ligu BiH. Prednost treba dati uvijek domaćoj struci i talentima. Strancima smatram trenere i igrače iz regiona, ali i iz Turske, Grčke, Moldavije i bilo kojeg kontinenta. Također i kada su “pojačanja” u pitanju. Od njih korist imaju samo sportski direktori. Koji svaki prijelazni rok “provrte” nekoliko talova i tako zatvaraju prostor domaćoj djeci. Dakle, naši su i Darko i Husref i Andrej i Haris, Dario, Admir, Mirza, Senad, Damir, Vlado, Blaž, Ognjen, Dzenan, Mario, Slaven, Denis, Aldin, Mladen, Feđa, Mato, Samir, Vinko, Dino, Ivo, Nermin, Amar, Milenko, Karlo, Romeo, Dragan, Vlado, Adnan, Nikola, Sejo… Kakva je to pamet dovesti cetiri trenera izvan BiH u dva sarajevska premijerligasa i biti u sredini. Jedno je dovesti, recimo: Dalića, Stanojevića, Radulovića, Bilića, Stojkovića, Jučevića, Lalatovica, Bjelicu,Stankovića, Keka, Rozmana, Tomića, Skočića, Horvata, Milinovića, Rendulica, a potpuno je pogubno dovoditi trenere bez ikakvih referenci. Koji sa sobom dovode igrace. Na kojima svi zarađuju. A sve na štetu domaće struke i igrača. Na kraju su klupovi najveći gubitnici! Krajnje je vrijeme da NSBiH, pa i država ogranice angažman stranih trenera u BiH. Igrača također, osim ako se radi o izuzetno kvalitetnim trenerima i igračima. Budućnost je na domaćim igračima i trenerima. Talentima iz dijaspore, koji žele širom otvoriti vrata BiH. To važi za sve klubove u BiH!

ZNATE LI KO SU BILI: RADE MATIĆ, MIRSO FAZLAGICĆ, SALEM HALILHODŽIĆ, BRANIMIR BRACO BEVANDA, MAHMUT KAPIDŽIĆ, MOMO RADUNOVIĆ, NENAD STAROVLAH, MICAN KORDIĆ, NEDELJKO Gojković, FRANJO DZIDIC, MEHO PINTOL, MUJO MUJKIC, IBRO BIOGRADLIĆ, NERMIN HADŽIAHMETOVIĆ, KEMO HAFIZOVIĆ, MARKO BILIĆ..? TRENERI, VRHUNSKI STRUČNJACI KOJI SU OTKRILI, FORSIRALI I AFIRMIRALI NAJBOLJE IGRAČE,VRHUNSKE KOJE JE IMALA BOSNA I HERCEGOVINA!

Odgovori