Zadnjih desetak dana svakog dana u štampanim i digitalnim medijima, na tv-u, truju nas i psihički ubijaju zbog svojih ciljeva.

Ako se desi ono što se dešavalo ’92-’95 šta će raditi i uraditi moji prijatelji i drugovi ?

Mi, mladi u rasponu 18-30 godina, koji smo ostali u Bosni i Hercegovini i trenutno punimo statističke podatke Zavoda za zapošljavanje treba da sutra budemo ratnici na prvoj liniji odbrane ?

Šta je sa našim narodnim “predstavnicima” koji na izborima dobiju hiljade glasova a javne ustanove na čijim su čelima odvedu u milionske minuse, gdje će oni biti ?

Šta je sa tim predstavnicima koji su godinama na čelnim pozicijama sa milionima na bankovnim računima i životima daleko od običnih sitnih ljudi ? Šta je sa tim predstavnicima koji primaju po dvije plate dok “mladi” kojih su im puna usta već godine staža imaju u zemljama EU ?

Pitam se…

⁉️ Da li ćemo upravo mi, mladi, koji smo ostali u Bosni i Hercegovini i nakon potencijalne i ne daj Bože nikome, 2022-2025, biti nova generacija obespravljenih boraca, RVI, porodica šehida/ poginulih boraca ?

⁉️ Da li će i sad u toku, ali i nakon tog perioda neki od nas, mladih, koji su otišli vani, švercati preko granice humanitarne pomoći pa se vratiti i biti novi Ministri u kantonalnim, entitetskim ili kakve god nam Vlade u budućnosti bile, skupa sa onima koji će presjediti negdje daleko ?

❗Bojim se da će bilo kakvim rješenjem ( na bilo koji način ) u korist pojedinačnih strana/ naroda, oni koji su nas lošim politikama doveli tu gdje smo, nastaviti živjeti kao i do sad, a svi ostali će svoja prava imati tek na papiru…

‼️I da, ovo je razmišljanje kakvo trebaju imati svi mladi u Bosni i Hercegovini. Mladi koji se izjašnjavaju i kao Srbi i kao Hrvati ali i kao Bošnjaci.

Neka nam je Bog u pomoći.

Odgovori