PRESS KONFERENCIJA SDP-A BIHAĆ – STANJE U GV BIHAĆ SA OSVRTOM NA KLUB VIJEĆNIKA SDP BIHAĆ

Danas je u prostorijama SDP-a održana press konferencija. Razmotreno je nekoliko tema u okviru unutarpartijskog djelovanja te su doneseni određeni zaključci u vezi daljeg djelovanja stranke.

Uz ostalo, razmotrena je aktuelna politička situacija u Gradskom vijeću Bihać sa posebnim osvrtom na Klub vijećnika SDP-a Bihać. Kako je rečeno, organizacija SDP-a Bihać prošla je kroz turbulentan period.

Određeni incidenti, narušeni međuljudski odnosi, kršenje odredbi Statuta SDP BiH, loš izborni rezultat dovelo je do uvođenja Povjereništva u organizaciji SDP Bihać. Pored toga, Emir Mujadžić, donedavno gradski vijećnik ove stranke prešao je u SBB, a Rusmira Konjević zajedno sa Alenom Zulićem, koji je isključen iz stranke, formirala je klub Nezavisnih vijećnika „Una“. Istaknuto je da su ova tri vijećnika pokazala da ne žele poštovati partijske i statutarne konvencije niti žele saradnju u pogledu predstavljanja SDP-a u Gradskom vijeću. Osvrnuli su se i na rad Gradskog vijeća čije sjednice nisu održane skoro 2 mjeseca. Tvrde da je puno projekata započeto, a da skoro ništa nije završeno.

Autor: RTV USK , Cenzura.ba|

Odgovori