Svi na Gradski stadion Cazin: Posljednji pozdrav Halidu, jer zbog njega će Krajina živjeti vječno


Vijest o smrti Cazinjanina Halida Nadarevića duboko je potresla ovaj grad. Društvene mreže pune su oproštaja od još jedne legende Cazina čije ime će zauvijek ostati upisano u gradskoj historiji, a posebno historiji FK “Krajina”. Naime, Halid je bio vatreni navijač FK ‘Krajina’ i Zmajeva, a njegov vedri duh i način na koji se šalio bio je originalan i poznat ne samo Cazinjanima nego cijeloj Bosni i Hercegovini.

Smatrajući da klasični oproštaji po društvenim mrežama nisu dovoljni, da legendarni navijač ipak zaslužuje više, u samo nekoliko sati zaživjela je ideja da se okupimo tamo gdje je sve i počelo – na stadionu, iako su tribine gradskog stadiona odavno uglavnom uvijek poluprazne ko god igrao na tom terenu, u kojoj god ligi, iz bezbroj razloga koji trenutno i nisu važni. Sutra će upravo ta lokacija zaživjeti u sjećanje na čovjeka koji je dosta svoga životnog vijeka proveo najglasnije i najvatrenije, u svom prepoznatljivom stilu, bodreći naš FK “Krajina”.

Naime, u subotu, 06. novembra 2021. godine, u okviru Druge nogometne lige F BiH – Zapad FK “Krajina” odmjerit će snage sa NK “Kiseljak”. Utakmica počinje u 13:30 sati. Isto vrijeme, ista lokacija – posljednji pozdrav našoj legendi. Svi ste pozvani i vjerujemo da ćete doći jer Halid je to zaslužio i sigurni smo da bi mu se svidjelo da nas vidi sutra sve na tribinama, baš kao nekada. Jer zbog njega će Krajina živjeti vječno, a zbog nas on!

Ne zaboravite, 13:30 sati, Gradski stadion Cazin. Vi, mi, svi – za Halida!

Odgovori