Saopćenje za javnost pokreta POMAK Bosanska Krupa

U ponedjeljak, 08.11.201. zakazana je II vanredna sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa sa jednom tačkom Dnevnog reda: “Izmjena i dopuna Odluke o stavljanju van snage svih prethodnih Odluka OV Bosanska Krupa o davanju saglasnosti na lokaciju Meždre Vlaški Do za deponiju dvije općine, Bosanska Krupa i Bužim, te grada Cazina (Službeni glasnik općine Bosanska Krupa, br. 10/21).

Odlučni smo da zajedno sa partnerima u OV Bosanska Krupa, konačno stanemo u kraj i suprostavimo se 30-godišnjem odlaganju smeća na područje općine Bosanska Krupa (najprije Krivodol, sada Meždre) i direktnom ugrožavanju zdravlja svih građana.

Konačno smo rekli NE i pri tom stavu ostajemo bez obzira na pritiske kojima se svakodnevno susrećemo kako bi odustali u nastojanjima da se taj problem konačno riješi.

Poučeni ranijim iskustvom, ne očekujemo podršku opozicije u OV općine Bosanska Krupa koja do sad nije pokazala interes za rješavanje ovog pitanja, bar ne u korist općine Bosanska Krupa, ali zato očekujemo pomoć i podršku građana.

Ovim putem apeliramo na sve građane općine Bosanska Krupa (kao i na sve političke subjekte koji djeluju na prostoru naše općine) da shvate ozbiljnost situacije u kojoj se trenutno nalazimo i nužnost njenog rješavanja, da po strani ostave sve političke i druge nesuglasice, te da ZAJEDNO djelujemo u korist naše Općine.

Poštovani građani općine Bosanska Krupa, u ovoj nimalo lakoj borbi za okoliš, rijeku Unu, te zdravlje svih nas i naših budućih generacija, očekujemo vašu podršku.

Odgovori