PREDSJEDNIŠTVO BIH

Dodik se ipak sastao s Escobarom, da li će ovaj put biti psovki

Foto: T. S./Klix.ba

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a i specijalni izaslanik američkog predsjednika za Zapadni Balkan Gabriel Escobar u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine susreo se sa članom ove državne institucije Miloradom Dodikom.

Escobarov i Dodikov susret nije od početka bio planiran, a dolazi u vrijeme ozbiljnih konfrotacija lidera SNSD-a i američke administracije. Dodik je ranije objavio stenogram svog razgovora s Escobarom, u kojem je posebno istakao psovke.

Prije susreta s Dodikom američki diplomata susreo se s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i članom Šefikom Džaferovićem.

Escobar je jučer stigao u Sarajevo, a svoju posjetu našoj zemlji započeo je susretom s američkim ambasadorom u BiH Ericom Nelsonom.

Tu je razgovarao s omladinskim aktivistima i poslovnim liderima o cijeni blokiranih reformi i političkih napora da se BiH pomjeri unazad, a ne naprijed, na njenom putu ka standardima EU za vladavinu prava, sigurnost i prosperitet.

Esobara su političari iz Dodikovog SNSD-a dočekali oštro.

“Očekujemo da se fino osjeća u Bosni i Hercegovini, da posjeti Sarajevo, pojede ćevape i vrati se u Ameriku živ i zdrav”, kazao je jučer premijer RS-a Radovan Višković.

Autor Klix.ba/Cenzura.ba

Odgovori