MNK „MUJO HRNJICA“ REMIZIRAO U PRVOJ UTAKMICI PROTIV FK „KONJODOR“

foto USKsport.ba


MNK „Mujo Hrnjica“ je u debitantskom nastupu u Prvoj ligi FBiH u futsalu – Grupa 4 odigrao neriješeno sa ekipom FK “Konjodor”. Utakmica je odigrana pred punim tribinama sportske dvorane u Bužimu,a krajnji rezultat ove uzbudljive futsal predstave glasio je 5:5.


FK “Konjodor” je bio dominantnija ekipa u prvom poluvremenu ,a dobru igru krunisali su sa čak 5 golova u mreži “Hrnjica” za vodstvo od 5:0. Ipak, Kladuščani su sa 2 gola do kraja poluvremena uspjeli održati rezultatsku neizvjesnost, da bi u drugom poluvremenu sa još tri gola uspjeli utakmicu dovesti u egal.

Dva gola za MNK „Mujo Hrnjica“ postigao je Halkić, po jednom su pogađali Karajić i Ćatić, dok je jedan gol u mreži “Konjodora” postigao nespretnom reakcijom domaći igrač.


Novi ispit “Hrnjice” će imati na domaćem terenu, u subotu 13. novembra od 19:00h će u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši gostovati ekipa MNK „Sparta“ iz Sanskog Mosta. Sponzor kluba, firma “ASB” Zborište će platiti ulaznice svih posjetitelja, te je ulaz za sve ljubitelje malog nogometa slobodan.

Trend radio

Odgovori