✅ KOALICIJA U GRADSKOM VIJEĆU BIHAĆA DODATNO PROŠIRENA

U Bihaću je danas potpisan koalicioni sporazum o političkoj saradnji nekoliko političkih subjekata koji učestvuju u radu Gradskog vijeća Bihać, čime je postojeća koalicija dodatno osnažena.

Rezultat je ovo povjerenja koje je stvorila upravo postojeća većina koju čine koalicioni partneri GO SDA Bihać i POMAK čiji su članovi svojim predanim radom zadobili povjerenje kolega iz klupa Gradskog vijeća.

Današnjim potpisivanjem postojeća koalicija je proširena te će u budućem djelovanju i njenom radu učestvovati vijećnici sljedećih političkih stranaka: SDA Bihać s 8 gradskih vijećnika, POMAK s 6 vijećnika, SBB s 3 vijećnika te nezavisni klub Una s 2 vijećnika.

Predsjednik GO SDA Bihać dr. Emir Šabić koji je nedavno preuzeo rukovođenje gradskom organizacijom u Bihaću, izrazio je zadovoljstvo ovim potpisivanjem.

“Današnjem potpisivanju ovog sporazuma prethodili su radni sastanci, usaglašavanja i međusobna uvažavanja gdje smo željeli pokazati našim sugrađanima da smo se okupili oko osnovnih principa na kojima počiva ovaj sporazum i u konačnici koalicija. SDA kao najjača politička stranka na području Grada Bihaća ima obavezu proaktivnog djelovanja u svim sferama društva. U političkom smislu, spremni smo da preuzmemo odgovornost i vjerujem da se, s kapacitetima koje imamo na raspolaganju, dobro nosimo s izazovima s kojima se suočavamo. Današnjim potpisivanjem ovog koalicionog sporazuma pokazujemo da ozbiljnost koju smo imali u dosadašnjem radu nije prošla nezapaženo od kolega vijećnika koji participiraju u radu Gradskog vijeća Bihać te da će njihova podrška biti dodatni motiv da se uradi više i bolje za naš grad. Svakako da je ovo i poruka našim biračima da su prije godinu dana dali glas za bolji i kvalitetniji život Bišćanki i Bišćana”, kazao je dr. Šabić nakon potpisivanja sporazuma.

Odgovori