Novosti iz KK Bihać

“Pobjeda seniora i kadeta Bihaća

U nedjelju su naši seniori otputovali u Bugojno gdje su odigrali utakmicu 3. kola A2 košarkaške lige FBiH protiv KK “Iskra”.

Naši momci i ovaj put upisuju pobjedu sa 57:62 i ostaju neporaženi u dosadašnjem dijelu prvenstva sa skorom 3:0, gdje drže lidersku poziciju na tabeli.

Svaka čast našim seniorima i sjajnom otvaranju sezone.

Bitno je spomenuti i da je naš junior Ivan Franjić koji je tek friško napunio 17 godina uspio upisati 10 poena u veoma bitnoj utakmici za naš tim bez promašaja iz igre, bravo Ivane!

Također, su za vikend odigrane utakmice 5. kola Omladinske košarkaške lige USK protiv gradskog rivala KK “Bosna XXL”.

Ostvaren je polovičan učinak, gdje su naši pioniri poraženi sa rezultatom 70:48, dok su kadeti slavili sa visoki 44:87.

Najprije su utakmicu odigrali naši pioniri koji su vođeni sjajnom Merdanović ADNOM (djevojka koja igra u muškoj konkurenciji) držali priključak tokom prvog poluvremena (čak i vodili) protiv pionira “Bosne XXL”.

Nažalost tokom drugog poluvremena mladići iz KK “Bosna XXL” su potpuno preuzeli igru te uspjeli nadigrati naše mlade košarkaše.

Ovim putem im čestitamo na pobjedi te na fer i korektnoj igri.

Poslije toga na teren izlaze naši kadeti (2006. godišta i mlađi) i dinamičnom igrom u odbrani (presingom) uspijevaju za 5 minuta igre napraviti seriju od 24:0 i samim time na neki način odlučiti pobjednika meča već na samom početku.

Svi kadeti su dobili priliku da igraju i svi su se upisali u listu strijelaca.

Ostaje da se odigra utakmica između dva kluba – KK “Bihać” vs KK “Bosna XXL” (kadetkinje), koja bi se ubrzo trebala odigrati.

Mi idemo dalje, već za vikend kreću nove utakmice, uskoro detaljnije!”

Odgovori