⚫IN MEMORIAM ADNAN DELIĆ – ADO
(10.11.2015.-10.11.2021.)⚫

Danas, 10. novembra navršava se šest godina od prerane smrti našeg druga Adnana Delića Ade.

Tim povodom, kao i svake godine porodica Delić i Gradska organizacija SDP BiH Bihać će u subotu (13.11.2021. godine) u 9:00h položiti cvijeće na Adnanovom mezaru (Gradsko mezarje Humci), a nakon toga će biti organiziran tradicionalni “Memorijalni maraton Adnan Delić Ado” na relaciji Bihać – Orašac (start na platou Gradskog mezarja Humci u 9:30h), po okončanju maratona će u porodičnoj kući u Orašcu biti upriličeno učenje “Ja-sin”-a.

Adnan je rođen 1986.godine u Bihaću u porodici koja je dijelila socijaldemokratske vrijednosti a što je kasnije, kao mlad čovjek gradio i zastupao u svom društvenom angažmanu.

Po završetku Srednje medicinske škole u Bihaću, upisao se na Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću i 2012. godine stekao diplomu inžinjera prehrambene tehnologije. Krajem 2013.godine počeo je da radi kao pripravnik u JU Veterinarski zavod USK-a. Na životnom putu susreo se sa teškom bolešću koja ga je nažalost zaustavila u ostvarenju njegovih snova i ciljeva. Vjerovao je da se može preći i ova prepreka u životu te se borio do posljednjeg atoma snage. U 29-oj godini života stalo je da kuca srce našeg Ade.

Ovaj mladi čovjek je svojim radom, nesebičnim zalaganjem i osmjehom ostavio dubok trag na sve one koji su ga poznavali, a posebno na svoje drugove SDP-a Bihać.

Neka ti je vječni rahmet dragi naš Ado! 💔🌹

Odgovori