ODRŽAN SASTANAK RADNE GRUPE: U FOKUSU ZAKONSKA REGULACIJA VAŽNIJIH DATUMA IZ ‘OO RATA 1992-95’.U Ministarstvu za pitanja boraca i RVI nadaju se da će zakon ipak uskoro biti usvojen, kako bi na tridesetu godišnjicu osnivanja Armije R BIH, ali i ostalih važnih datuma u novijoj historiji naše zemlje zakonski bili regulisani svi značajni datumi odbrambeno-oslobodilačkog rata…BIHAĆ, 10. novembra – Nakon što je još 2016. godine tadašnji saziv Vlade USK prema Skupštini uputio prijedlog Zakona o značajanim datumima i ličnostima USK, niti 5 godina poslije nije došlo do njegovog usvajanja.

U Ministarstvu za pitanja boraca i RVI nadaju se da će ovaj zakon ipak uskoro biti usvojen, kako bi na tridesetu godišnjicu osnivanja Armije R BIH, ali i ostalih važnih datuma u novijoj historiji naše zemlje zakonski bili regulisani svi značajni datumi odbrambeno-oslobodilačkog rata.

O tome se danas razgovaralo i na sastanku radne grupe koji je održan u Bihaću. Kako je kazao Samir Jašaragić ministar za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida USK-a, upriličen je sastanak Radne grupe kako bi odgovorili na dostavljene amandmane iz nekoliko općina, (koji su prihvaćeni) te kako bi se završile sve neophodne procedure koje su put prema Vladi i Skupštini USK.

Autor: RTV USK | Cenzura.ba |

Odgovori