✅ Delegacija Predsjedništva SDA BiH predvođena potpredsjednikom Refikom Lendom i članovima Predsjedništva Stranke demokratske akcije Nerminom Mandrom i Sedadom Dedićem boravila u radnoj posjeti gradskim i općinskim organizacijama Stranke demokratske akcije u Unsko-sanskom kantonu.U okviru posjete Gradskoj organiziciji SDA Bihać održan je sastanak na kojem su predstavljeni jasni pravci djelovanja kao i stavovi SDA BiH, u odnosu na aktuelnu političku situaciju od državnog do lokalnog nivoa.

Sastanku su prisustvovali predsjednici mjesnih ogranaka, gradski vijećnici, kantonalni i federalni zastupnici, izabrani zvaničnici i rukovodstvo Gradske organizacije SDA Bihać.

U ime domaćina se obratio predsjednik GO SDA Bihać dr. Emir Šabić. Tom prilikom predsjednik Šabić osvrnuo se na postojeće stanje unutar gradske organizacije gdje je kontstatirao da vlada pozitivna atmosfera te je prisutan trend novih učlanjenja. Posebno je naglasio značaj potpisivanja sporazuma o koaliciji u Gradskom vijeću Bihaća gdje je nakon određenog zastoja u radu omogućen nesmetan rad vijeća, te na takav način stvorena prohodnost za donošenje bitnih odluka za građane. Također, potpisivanjem sporazuma, uz realizaciju finansijskih sredstava koje je obezbjedila Vlada Federacije BiH, dobili smo određenu komociju da se na cjelovit i kvalitetan način pripremimo za predstojeće opće izbore. Istakao je značaj rješavanja, trenutno jednog od najvećih problema za Grad Bihać, izgradnje zgrade Doma zdravlja koja je već punih 10 mjeseci neuslovna i nefunkcionalna za pružanje adekvatne primarne zdravstvene zaštite njenih korisnika.

Neupitno je da je SDA kapacitirana i spremna da se zajedno s drugim bosanskohercegovačkim patriotskim snagama aktivno bori, dopuštenim političkim i pravnim sredstvima, kako bi otklonila sve remetilačke faktore na političkoj sceni, kojih ne fali i koji evidentno namjerno koče razvoj države i društva u svim segmentima, te da osigura stabilnost države i prosperitet svih njenih građana, naročito u kontekstu posljednih dešavanja i političke krize u BiH, zaključio je dr. Šabić.

 

Odgovori