SPORTSKI NOVINAR
SINAN SINANOVIĆ UZDRMAO NACIJU STATUSOM O MIRALEMU PJANIĆU!
OBJAVIO STATUS NA FACEBOOKU


Miralem Pjanić danas je na udaru medija jer su isplivale navodne fotografije s nargilom, te videozapisi na kojima se opušta uz narodnu muziku.

Vrijeme nastanka fotografija i videozapisa nije utvrđeno.

Proglašen je kao glavni krivac za poraz u ključnoj utakmici, a sportski novinar Sinan Sinanović stao je u njegovu odbranu. Evo šta je objavio na Facebooku:

“Nedopustivo, neukusno, nehumano je čitati komentare po društvenim mrežama o Miralemu Pjaniću. Ne sjećam se da je neko, od igrača, od postanka reprezentacije, bio izložen ovakvom lincu. Ustvari, sjećam se. Slično je prolazio Hasan Salihamidžić. Na kojem su selektori trenirali strogoću. Braco je u reprezentaciji ovisio od lopti koje će mu iz sredine ubaciti veznjak Leotara Siniša Mulina. Hasan je bio najpogodnija meta.

Nije tako davno bilo kada smo rasturili Finsku u Zenici bez Edina Džeke. I odmah su “dezurni” kritičari i sveznalice potrčali da kažu “kako reprezentacija igra bolje bez Džeke!”. Sto je notorna laž. Sad čitamo kako reprezentacija ne lici ni na sto bez Džeke. I, to je istina! Previše smo oštri prema najboljima. “Sahranili” smo zbog jednog penala izuzetno karakternog i zahvalnog igraca Edina Viscu. Prije toga smo u najboljoj snazi penzionisali Vedu Ibiševića. Jednog od najkarakternijih igrača koje je BiH imala. Prije Vede tehnološkim viskom proglasavali smo redom: Jasmina Mujdžu, Ervina Zukanovića, Harisa Medunjanina… Zaboravili smo na sjajnog momka i pouzdanog Tonija Šunjića. Otjerali smo Asmira Begovića.

Ima li iko da valja? Koliko to mi imamo kvalitetnih igrača u svijetu?

Šta bi Portugalci trebali uraditi zbog poraza od Srbije?

Ne znam čemu ova haranga i linč Pjanića. Zato sto je promasio sansu? Zbog toga sto se opustio tokom okupljanja. OK nije profesionalno i tačka.

Svako ima pravo na mišljenje, na kritiku, ali ne i na uvrede. I sam se ovim svjesno izlažem riziku da svak na svoj način tumači i komentira “slucaj Pjanic”, ali osjećam potrebu da jasno i glasno kažem da BiH nema stotine džeka, pjanicća, ibiševića, zukanovića, begovića, šunjića,medunjanina…Pjanić je za mene vrhunski čovjek i igrač!!!”.

Odgovori