BALKAN

Lijepa gesta za Dan djeteta u Bihaću: Organiziran trening za djecu iz Prihvatnog centra “Borići”

Foto: Amar Mehić /AA


Roditelji djece iz Akademije nogometa “Jedinstvo” su djeci iz Borića poklonili dresove i patike za fudbal jer su djeca do sada tjelesni odgoj u školama radili u cipelama

Bihać
Povodom 20. novembra, Dana djeteta, Akademija nogometa “Jedinstvo” Bihać organizirala je trening svojih polaznika sa djecom u pokretu iz Prihvatnog centra “Borići”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Svako dijete ima pravo na igru a fudbal je jezik koji svi razumiju. Željeli smo djeci iz Borića pokloniti lijep dan i nove prijatelje. Naša djeca trebaju biti primjer kako se svi mi trebamo ponašati“ kazao je Nermin Karač, trener Akademije nogometa Jedinstvo Bihać.

Djeca iz Prihvatnog centra “Borići” su uživala u bezbrižnoj igri sa svojim vršnjacima.

“Drago mi je da se družimo, malo imaju čudna imena, ali smo se brzo navikli“ kazao je Emir Muslić iz Bihaća.

Sličnog stava je i Dino Tatlić također iz Bihaća.

“Sa djecom iz Borića idem u školu i sad smo zajedno na treningu, radujem se jer ću steći nove prijatelje, kazao je Dino.

Roditelji djece iz Akademije nogometa “Jedinstvo” su djeci iz Borića poklonili dresove i patike za fudbal jer su djeca do sada tjelesni odgoj u školama radili u cipelama.

“Ovo je samo početak, i priprema za novogodišnji turnir koji organiziramo 4. decembra, kada će se djeca iz Borića takmičiti i družiti sa djecom iz cijelog Unsko-sanskog kantona“, kazao je Alen Begić, trener Akademije nogometa “Jedinstvo” Bihać.

Akademija nogometa će nastaviti sa ovakvim treninzima kako bi se djeca u pokretu što bolje uklopila u društvo. Projekt realiziraju u suradnji sa IOM-om u BiH i organizacijom “Save the Children”.

Amar Mehić

Odgovori