Poštovani ljubitelji bilijara, pobjednik druge sezone takmičenja u bilijaru, disciplina OSMICA prema međunarodnim pravilima apsolutno zasluženo je Aladin Zizy Begić iz Bihaća, koji je danas u ELITNOJ rundi ubjedljivo slavio u svim mečevima dana i tako postao dvostruki pobjednik relativno mladog takmičenja na lokalnom nivou ali sa svjetlom i obećavajućom perspektivom.

U finalnom meču sa visokih 8-2 bio je bolji od Sanel Dedić iz Bihaća, koji je pobrao mnoge simpatije prisutnih. Treće mjesto pripalo je dobrom starom veteranu Edin Dedić također iz Bihaća koji je podbacio u današnjim mečevima obzirom na iskustvo i kapacitet koji je pokazao u dosadašnjem takmičenju.

Možda i najveći gubitnik Master turnira je Said Vilić iz Mutnika koji je u proteklim turnirima na trenutke pokazao svu svoju vještinu i umijeće, te na taj način nagovjestio pohod na najviše postolje, ipak na kraju samo 4 pozicija.

Peto mjesto Alen Oarašac, šesto mjesto Asim Brekovica, sedmi je bio Selam B.Kafane i osmo mjesto Eno Tržac.

Ovogodišnja sezona opravdala je sva očekivanja i daje nam za pravo da neredne godine idemo još dalje i kvalitetnije.

Na kraju ostaje da se zahvalimo svim takmičarima, današnjem domaćinu koji je donirao pobjednički pehar za Prvaka, vlasnicima lokala, a pobjednicima još jedno srdačne čestitke.

Sportski pozdrav, živi i zdravi bili i puno sreće u narednoj sezoni 2022!

Odgovori