Skandalozno: Uz reprezentaciju u Ameriku ide dvadesetak “turista” iz NSBiH, samo jedan ide o svom trošku

Foto: NSBiH

Prošao je još jedan ciklus, ali se nastavlja oko reprezentacije cirkus. Propale su još jedne kvalifikacije. Od 1996. pa do sada bh. reprezentacija plasirala se samo na jedno takmičenje. Na SP u Brazilu 2014. godine pod vodstvom Safeta Sušića.

Protekli ciklus je najneuspješniji ikada. Blamaža se nastavlja. Za pohvalu je što će utakmica s Amerikom 18. decembra biti prilika za domaće igrače.

Međutim, zabrinjavajući je trend da s reprezentacijom ide “ko god je izrazio želju”.

U Los Anđelesu neće biti najvećih zvijezda Edina Džeke, Miralema Pjanića, Seje Kolašinca…


Ipak, zvijezda neće manjkati. U avionu će biti “najjači igrač” bh. nogometa Mirsad Drljević. Stalni putnik na utakmicama reprezentacije. Nezamisliv je spisak bez Drljevića. Goražde i Bosanko-Podrinjski kanton predstavljat će i Muhidin Raščić.

U Ameriku će gotovo svi članovi Izvršnog odbora NSBiH. Da dobiju “višegodišnju” vizu, ali i da vide Ameriku.

Azmir Husić jedini je član Izvršnog odbora NSBiH koji neće putovati na račun Saveza. Husić je o svom trošku otputovao u Ameriku.

Na put će članovi brojnih komisija NSBiH. Savez bi, između šopinga po Los Anđelesu mogao organizirati generalnu skupštinu, ili sjednicu Izvršnog odbora NSBiH. S obzirom koliko ih putuje, kvorum neće biti upitan.

Goražde, s obzirom na broj “sportskih radnika” postaje glavni nogometni grad u BiH. Uz “pokrovitelje” iz NSBiH. Kojima takvi mešetari odgovaraju, jer i oni imaju svoje interese i svoje članove porodica na listama, u Komisijama, na pozicijama…

Za sve ovo nije i ne može biti kriv Vico Zeljković. Njemu su se sadašnji mešetari, koji desetljećima muljaju, samo namjestili. Oni su zbir ruku. Čista matematika. Prije nego “pljunete” po Vici, pogledajte Bošnjaci ili Bosanci i Hercegovci ko nas predstavlja u kantonalnim savezima. Na jednog uposlenog u NSBiH ide još jedan iz familije. Nepravedno je upirati prstom u BH Telecom, kao primjer rodbinskog uhljebljenja. Lider nepotizma je NSBiH! O tome uskoro…

(Sportske.ba)


Odgovori