TARIK SALKIĆ BALKANSKI PRVAK


Rijeka je domaćin 21. Balkanskog prvenstva u karateu za kadete, juniore i U21. Prvenstvo se održava od petka 26. do nedjelje 28. novembra na borilištima Sportske dvorane Zamet.

Mladi velikokladuški karatista Tarik Salkić je danas nastupio u kategoriji kadeti cumit -63 kg (borbe) i osvojio zlatnu medalju. Put do finala nije bio nimalo lagan, a naš sjajni karatista je do finala došao pobjedama nad predstavnicima Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore.Ovo je još jedan u nizu sjajnih rezultata talentiranog Kladuščanina koji je najbolji sportski ambasador Velike Kladuše. Podsjetimo, Tarik je na Svjetskoj ligi mladih karataša u Umagu 2019. godine osvojio zlatnu medalju.

Do nove medalje Tarik može već sutra, kada nastupa u katama, dok će u nedjelju nastupiti u borbama ekipno.

Organizator takmičenja, Karate federacija Balkana, i ovaj put je ukazala povjerenje Hrvatskom karate savezu koji je ove godine ugostio nekoliko međunarodnih karate događaja, uključujući i Evropsko prvenstvo.


Na Prvenstvo Balkana trenutno je prijavljeno gotovo 800 karatista iz Bosne i Hercegovine, Albanije ,Bugarske, Hrvatske, Kipra, Grčke, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije, Slovenije i Turske što još jednom dokazuje masovnost i popularnost karate sporta.

Trend radio

Odgovori