✅ RUŽNIĆEVA NOVOGODIŠNJA OBEĆANJA BEZ ZAKONSKE OSNOVE ZA ISPUNJENJE

U Dnevniku RTV USK, u toku sedmice iza nas, imali smo priliku vidjeti i čuti da premijer Vlade USK, Mustafa Ružnić, obećava da će iz Budžeta USK izdvojiti 1,5 miliona KM za podršku poljoprivrednicima. 🌽🥔

⁉️ Obećanja kao obećanja nisu upitna izuzev njihove realizacije. Naime, iole dobrom poznavaocu zakonske regulative poznato je da je za realizaciju navedenog potrebno puno više od vremena koje je ostalo do kraja kalendarske godine.

➡️ Premijer populistički obećava, a svjestan je da stvarno stanje ne odgovara istini, te da:
– nema ruke za rebalans Budžeta,
– da i uspije rebalansirati Budžet, nephodno je, a nema vremena da ispoštuje predviđene procedure, na prijedlog nadležnog Ministarstva poljoprivrede, donijeti odgovarajuće 📑 Odluke na Vladi USK,
– nema vremena do kraja godine provesti procedure u skladu sa zakonima, da se podnesu zahtjevi, da nadležne službe izvrše obradu zahtjeva, donijeti odgovarajuća rješenja da se isplate sredstva poljoprivrednicima.

☑⏳ Za sve pobrojano nema vremena i u slučaju kada bi Premijer imao idealnu situaciju. Stanje u USK je sve, samo nije dobro, a kamoli idealno.

❗Važno je da Premijer Ružnić daje lažna obećanja, pokušavajući stvoriti dojam kako se on brine, a pritom optužiti nekog drugog, za stanje, nemar i jalovu politiku koju NES (A-SDA) provodi! Uvjereni smo da se građani USK neće dati prevariti i da će kazniti Ružnićeva namjerna, lažna i populistička obećanja!

SDA USK 🟢🔵🔴⚜

Saopštenje

Odgovori