RS: SUTRA ZAKAZIVANJE SJEDNICE NARODNE SKUPŠTINE O PRENOSU NADLEŽNOSTI


Prema ranije usvojenom prijedlogu dnevnog reda trebalo bi da budu razmatrane informacije o prenosu nadležnosti sa RS na nivo BiH, u oblasti indirektnog oporezivanja, o pravosudnim institucijama BiH, u oblasti odbrane i bezbjednost te “Deklaracija o ustavnim principima…


BANJALUKA, 6. decembra – Sjednica Kolegijuma Narodne skupštine bosanskohrcegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) za utvrđivanje termina održavanja 24. posebne sjednice biće održana sutra u 12 časova, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno iz Narodne skupštine RS-a Kolegijum je na sjednici održanoj 12. novembra usvojio Prijedlog dnevnog reda 24. posebne sjednice Narodne skupštine na kojem se nalazi pet tačaka.

U pitanju su informacije o prenosu nadležnosti sa RS na nivo Bosne i Hercegovine, o prenosu nadležnosti u oblasti indirektnog oporezivanja, o pravosudnim institucijama BiH, o prenosu nadležnosti sa RS na nivo BiH u oblasti odbrane i bezbjednosti. Uz ove informacije poslanici bi trebalo da razmatraju i prijedloge zaključaka.

Osim toga predviđeno je da bude razmatrana “Deklaracija o ustavnim principima”.

Predlagači za sve navedene tačke dnevnog reda su predsjednica RS, Vlada RS, član Predsjedništva BiH iz RS-a i klubovi poslanika SNSD, SP, DEMOS, US, NPS i Poslaničke grupe NDP.

Autor: Anadolija | Cenzura.ba |

Odgovori