Donatorska večer povodom izgradnje Muzeja 5. korpusa Armije BIH.

Za sve informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Firma Č.J. Bihać uz podršku Privredne komore USK i OS BIH organizuje donatorsku večer koja za cilj ima pomoć u izgradnji Muzeja 5. korpusa Armije BIH.

U Bihaću je započela izgradnja Muzeja 5. korpusa Armije BIH.

Tim povodom će u petak, 10. 12. 2021. godine u 19.00 sati u sali Hotela Rekić u Bihać biti organizovana donatorska večer.

Firma Č.J. je inicijator i organizator donatorske večeri, a tehničku podršku daje Privredna komora USK i OS BiH.

Projekat Muzeja 5. korpusa, kao i trenutno stanje njegove izgradnje, prezentirat će predstavnici 2. Pješadijskog (rendžerskog) puka OS BIH zajedno sa projektantom muzeja.

Donatorskoj večeri prisustvovat će također i premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić, te gradonačelnik Grada Bihaća Šuhret Fazlić.

Zgrada Muzeja 5. korpusa, odnosno Drugog pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH, trebala bi biti završena do oktobra naredne godine, odnosno do 30. godišnjice formiranja 5. korpusa ARBiH.

Muzej je namijenjen za sve generacije, gdje će se moći pogledati izloženi eksponati, sve što interesuje starije građane, ljude koji imaju znanje o vojnoj tematici i uopšte o dešavanjima na ovom prostoru. Pored svega nabrojanog, Muzej će imati i sadržaje za najmlađe, edukativni centar za najmlađe, čime ispunjava funkciju mogućeg familijarnog posjeta muzejskoj postavci u obje komponente.

Akta.ba

#kulturasjećanja
#5korpus
#čjdoo

Odgovori