U sjajnoj atmosferi promoviran je NES BiH u Gradu Bihaću


Bihać je dovoljno značajan, dovoljno velik, dovoljno lijep i dovoljno sposoban da opet zablista, zaživi i procvjeta. Ja sam ponosan što pripadam političkoj generaciji koja pokreće iskrenu, pozitivnu i konkretnu priču pod nazivom Narodni evropski savez i siguran sam da ćemo napraviti zaokret u bolje i u Bihaću i u cijeloj Bosni i Hercegovini, istaknuo je Jasmin Čavkić , novoizabrani predsjednik Gradskog odbora NES Bihać.

Naime, večeras je u Bihaću i zvanično formiran Gradski odbor i predstavljen Narodni evropski savez Bosne i Hercegovine. Pored Čavkića, u ime domaćina obratili su se Irma Dedić Fatkić (zastupnica u Skupštini USK), Valentino Vuković (član i aktivista NES-a), te gošća Ilda Alibegović (zastupnica u Skupštini USK).

Kako su svi istaknuli, Bihaću, Bosni i Hercegovini potrebne su temeljite promjene, razvoj i napredak, a sve je moguće postići samo zajedničkim radom.

Da su rad i rezultati jedino bitno i da se oni koji rade nemaju vremena baviti trivijalnim stvarima, saopćenjima i klevetama naglasio je predsjednik NES-a Regije 1 Mustafa Ružnić (premijer USK). Pozvao je prisutne da ostanu na putu rada s čistim i jasnim ciljem i da krajiška energija prostruji cijelom zemljom kako bi Bosna i Hercegovina krenula velikim koracima u sretniju budućnost.

Predsjednik Glavnog odbora NES BiH, Mirza Batalović u svom obraćanju kazao je: Ciljevi NES-a su jasni. Mi jednostavno želimo sačuvati našu državu na adekvatan način i zaštititi je od svih onih koji je ne osjećaju svojom i nemaju patriotski odnos naspram nje. Država se ne uništava samo ratom i fizičkim nasrtajima na njen integritet i granice, već se na najgori način uništava kroz slabljenje njenih institucija i sistema u kojem se graĎani sigurno osjećaju. U tom pogledu istaknuo je da ljudi kada imaju sigurnost na
jednom mjestu, sigurno ga napustiti neće.

Učešće mladih u stvaranju nove političke slike u Bosni i Hercegovini nužnost je na kojoj će Narodni evropski savez istrajavati, kazao je zamjenik predsjednika NES BiH Ibrahim Hadžibajrić, dodajući da nam u državi trebaju konkretan rad, posvećenost i entuzijazam. Kao čovjek koji je uspješan lider lokalne zajednice dugi niz godina, Hadžibajrić je potvrdio i to da mladim političarima platforma Narodnog evropskog saveza omogućuje sve to, ali i nudi bogato iskustvo.

– Mi smo u politici sazreli, imamo rezultate u svom radu i mislim da je došlo vrijeme da napravimo više za USK i za cijelu našu Bosnu i Hercegovinu. Imamo zaista kvalitetne organizacije NES-a u svim dijelovima zemlje, a evo od danas i u Bihaću i ponosan sam da smo i faktor u odlučivanju i u mogućnosti implementirati brojne korisne ideje, istaknuo je u svom obraćanju predsjednik Narodnog evropskog saveza BiH Nermin Ogrešević i pozvao članove da u narednom periodu budu najuspješniji, najbolji i najpošteniji u svom radu.

PRESS SLUŽBA NES BiH

Odgovori