O gradu Bihaću bih mogla dugo …dugo pričati, kao i o divnim građanima Bihaća
(BIŠĆANIMA ).

Čistim i dobrim srcem prigrle toplo svakog gosta.

Rijeci UNI , koja te prosto mami njenom ljepotom i bistrom vodom . Ipak, riječima se ta ljepota nemože opisati.
Grad BIHAĆ treba doživjeti.

Imala sam tu čast, zahvaljujući koleginici i prijateljici SUADI CACI KARIŠIK, i njenoj preporuci, kao i motivaciji da snimim pjesmu u Studiju DADO MUSIC u BIHAĆU, sa kojom sam nastupala na 27. INTERNACIONALNOM FESTIVALU LJUBAVI – BIHAĆ 2021

Pesma se zove : ” LAVICA ”
Koju je vrhunski odradio :
Tekst
Muziku i aranžman
Tačan precizan, zahtjevan ali zato veoma zahvalan KOMPOZITOR : ” DILVAD DADO FELIĆ”.

Po prvi put sam učestvovala na BIHAĆKOM FESTIVALU i mogu vam reći da sam fascinirana bila divnom atmosferom druženjem i pjevanjem do rane zore sa velikim zvjezdama, kao što su :
Hanka Paldum Suada Caca Karišik, Halid Muslimović, Nihad Alibegović, Šako Polumenta, Esad Plavi , Mirza Šut, Ibro Bulin i mnogi drugi poznati ESTRADNI UMJETNICI.
Presrećna sam i ponosna na samu sebe , jer sam i ja jedna od DADINIH ZVEZDICA te večeri bila. A da je to bilo tako , svjedoci su bili:
Publika, naš veliki umjetnik g-din Dragan Stojković Bosanac , divni voditeljski par i naravno glavni i odgovorni urednik za sve , veliki čovek Dilvad Dado Felić.

Ovim putem želim da se prvenstveno zahvalim našem direktoru i organizatoru BIHAĆKOG FESTIVALA , DILVADU DADI FELIĆ koji je svima nama omogućio da se upoznajemo družimo i veselimo.

Da je BIHAĆKI FESTIVAL , FESTIVAL LJUBAVI, uvjerila sam se sama.

Ističem da pjesma autobiografska i da je mnogo pomogla Suada Caca Karišik. To je njena ideja bila.

Tekst je pisao Dado , ali mu je Suada ideju dala.

Velik broj kilometra nisu bili problem doći do Bihaća iz Stuttgarta, jer pravo zadovoljdstvo je bilo učestvovati i družiti se na Festivalu ljubavi.

Voli vas vaša Mrvoš Slavica – vaša LAVICA !

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.