DELEGACIJA GO SDA BIHAĆ POSJETILA GRADSKI AERODROM

Uskoro isplata vlasnicima parcela

Priča o jednomm od najvećih kapitalnih projekata na području grada Bihaća i Unsko sanskog kantona, izgradnja Aerodroma Bihać napokon ima i konkretne korake. Nakon što je Vlada Federacije izdvojila 25 miliona KM, što će obuhvatiti izgradnju prve faze,menadžment preduzeća „Aerodrom“ Bihać osigurao je pet miliona KM kako bi se izvršila i dodatna eksproprijacija zemljišta a što je omogućeno odlukom Vlade na nedavnom zasijedanju. Vlasnici zemljišnih parcela njih 174, na lokaciji izgradnje aerodroma, u narednom periodu mogu očekivati potpisivanje ugovora te isplatu novčanih sredstava. O ovim ali i drugim aktivnostima delegaciju GO SDA Bihać upoznao je direktor JP „Aerodrom“ Bihać, Anel Hadžić. Predsjednik GO SDA Bihać, dr.Emir Šabić izrazio je zadovoljstvo što se napokon došlo do situacije kada će i građani mjesnih zajednica : Golubić, Sokolac i Privilica osjetiti direktne efekte ovog projekta što će u velikoj mjeri poboljšati uslove života.

Prilikom obilaska lokacije, na kojoj će se graditi Aerodrom Bihać, Edin Felić, predsjednik Kluba vjećnika SDA izrazio je zadovoljstvo urađenim ali i obećao podršku vijećnika SDA i u narednom periodu te istakao da je to njihova obaveza kao i inicijatora pokretanja ovog kapitalnog projekta.

Hamdija Abdić, zastupnik SDA u parlamentu F BiH istakao je da je aerodrom u Bihaću jedan od značajnijih projekata za Unsko sanski kanton ali i za cijelu BiH. Ovom prilikom je izradio zadovoljstvo uradjenim u protekla dva mjeseca i aktivnostima JP „Aerodrom „ Bihać te takodjer najavio još intenzivniji rad federalnih zastupnika SDA u narednom periodu na realizaciji započetih ali i planiranih projekata kao što je aerodrom Bihać, a koji će imati direktan utjecaj na turistički, privredni i svaki drugi razvoj ovog kraja.

Odgovori