Posjeta predstavnika gradske uprave bihaćkom parohu Slaviši Milinoviću

Povodom najvećeg pravoslavnog praznika Božića, Jasmin Stambolija, savjetnik gradonačelnika i Elmedin Mehadžić, šef Odsjeka za mjesne i vjerske zajednice posjetili su danas Slavišu Milinovića, bihaćkog paroha.Tradicionalni posjet gradske uprave grada Bihaća bihaćkom parohu bio je prilika da se sumira protekla godina,sa posebnim akcentom na saradnju između Grada Bihaća i Srpske pravoslavne crkve u našem gradu.

“Ovo je vrijeme ljubavi, suživota i mira i danas sam prenio našem parohu poruku da je Bihać kuća svih građana bez obzira kojoj vjeri i naciji pripadali. Želimo se radovati svim našim praznicima i uvjeren sam da ćemo i predstojeći Božić dočekati zajedno nadam se u zdravlju, porodičnoj sreći i međusobnom uvažavanju i poštivanju“- kazao je savjetnik gradonačelnika, Jasmin Stambolija uputivši čestitku svim pravoslavcima grada Bihaća i Bosne i Hercegovine.

Zahvalivši se na tradicionalnoj posjeti i porukama koje ohrabruju i daju nadu u bolje sutra, bihaćki paroh Slaviša Milinović kazao je da će pravoslavni vjernici i ove godine zajednički u svojim domovima dočekati najveći pravoslavni praznik Božić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.