Obilježena 27. godišnjica pogibije Jasmina Kulenovića-Havarije

U prisustvu članova porodice, prijatelja, ratnih saborca, predstavnika gradskih i kantonalnih vlasti, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na mezarju Humci danas je obilježena 27. godišnjica pogibije ratnog komandanta Jasmina Kulenovića- Havarije.

Nekadašnji Jasminovi saborci prisjetili su se ratnog puta proslavljenog komandanta koji je život je izgubio na velikokladuškom dijelu ratišta u području Podzvizda 10. januara 1995. godine, na dužnosti komandira Pete izviđačko diverzantske čete „Havarija“.

Za iskazanu hrabrost i požrtvovanje naredbom Generalštaba ARBiH 18.03.1994. kada je obavljao dužnost komandanta bataljona 501. brigade, dodijeljeno mu je najviše ratno priznanje značka „Zlatni ljiljan“, a posthumno je proizveden u čin majora Armije BiH.

„Svima nama herojstvo i časna borba Jasmina Kulenovića i svih šehida i poginulih boraca Armije R BiH i policije trebaju danas biti uzor i putokaz kako se u miru treba boriti za državu Bosnu i Hercegovinu“ – istakao je u ime Grada Bihaća Kemal Hrnjić, Savjetnik gradonačelnika.

Odgovori