Fazlić odbio ponudu SDP – a: Ne može se takvo šta nuditi

Posljednjih dana u Krajini se spominjala mogućnost da SDP osnuje novu većinu, a pored zaokreta u samom kursu partije spominjala se i ponuda data Šuhretu Fazliću da vodi kantonalni ogranak partije. Ovu informaciju provjerili smo kod Fazlića.

Ne može se takvo šta nuditi, jer svaka partija ima svoja tijela i procedure u unutarstranačkim izborima. Međutim, istina je da su oni razgovarali sa nama, pozivajući nas da se svi kolektivno priključimo SDP-u. Ja sam to odbio, jer sam se zarekao da nikad više neću imati stranačke iskaznice ni iz jedne partije. Naš Pomak (Pokret za modernu i aktivnu Krajinu) je nešto drugo, mi sebe ne smatramo klasičnom strankom, a naši rezultati su vidljivi i građani su to prepoznali. Protiv SDP-a nemam ništa, ali sam s poštovanjem to odbio, kazao nam je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Kantonalni odbor SDP-a i njegov predsjednik Razim Halkić su u škripcu, jer u kantonalnoj vlasti zajedno sa NES-om nemaju dovoljno glasova za skupštinsku većinu. Pored tog problema, bio bi riješen problem imidža u izbornoj godini, jer bi gradonačelnik Fazlić i Pomak itekako osvježili SDP u Krajini.

Naime, u Unsko-sanskom kantonu postoji značajan broj birača koji će u svakom slučaju glasati za “svoje”, kao što u Cazinu glasaju za NES, dok stranke sa političkim centralama u Sarajevu imaju teži zadatak kod zadobijanja povjerenja. Fazlićev Pomak je jedna od takvih stranaka koja je nastala u Bihaću i jedina je lokalni konkurent stranci Nermina Ogreševića koja vlada u Cazinu i u Kantonu.

IZVORuskinfo.ba

Odgovori