Zdravstveni radnici zaradili dvije plate koje nisu dobili, za par dana isti scenario čeka i drugih 5000 porodica


Zdravstveni radnici najavili su generalni štrajk i kolektivne otkaze poslodavcu. Razlog tome je neisplaćena plaća za decembar.

Kako za sada stoje stvari, radnici u zdravstvu neće dobiti ni januarsku plaću jer se političkoj krizi u Krajini ne nazire kraj.

Vladajuća struktura predvođena sa NES-om (ASDA) i SDP-om ne može osigurati dovoljno “ruku” u Skupštini za usvajanje finansijskih dokumenata, dok opozicija predvođena sa SDA ne želi otkočiti procese i glasati za odluke koje je predložila vlast.

Opozicija traži da odgovorni podnesu ostavke, te krivce vide i u SDP-u koji bi mogao biti faktor za rješavanje nagomilanih problema.

Kako Skupština nije usvojila ni Budžet Unsko-sanskog kantona, a ne postoji Odluka o privremenom finansiranju, istu sudbinu za nekoliko dana čeka radnike u obrazovanju, policiji, sudstvu, tužilaštvu, javnoj upravi, institucijama kulture itd.

Hoće li se SDP odlučiti na formiranje expertne Vlade zajedno sa partnerima iz opozicije ili nas čeka stvaranje haosa, ostaje nam da vidimo u narednih nekoliko dana.

Krajina.ba

Odgovori