BIHAĆ: USKORO NASTAVAK RADOVA NA IZGRADNJI SPORTSKE DVORANE LUKE


Prema posljednjim informacijama iz Javne ustanove za sport, odmor i rekraciju Bihać Sportska dvorana „Luke“ trebala bi biti završena u maju mjesecu.BIHAĆ, 30. januara – Nakon prethodnih problema nastalih s izvođačem radova, te obustave u procesu izgradnje sportske dvorane „Luke“, u prvoj sedmici februara očekuje se otvaranje ponuda drugog tendera za završetak građevinskih i sitnih zanatskih radova.

Do ovoga trenutka završen je glavni građevinski dio ovog objekta. Podrazumijeva to proširenje dijela dvorane sa novom salom u kojoj će se igrati loptački sportovi, dok se ispod nalaze tri male sale za aerobne i borilačke sportove, te fitnes centar. Proširen je i kapacitet svlačionica i tribina, a umjesto stare i dotrajale konstrukcije stavljena je nova fasada od termopanela.

Potpisan je i ugovor idejnog projekta za zapadnu tribinu bihaćkog gradskog stadiona, kako bi se ista legalizirala i stavila u namjenu. Kako ističe direktor javne ustanove za sport, rekreaciju Bihać Ermin Lipović, tu je planirana izgradnja kuglane i sportskog restorana, a objavljen je i javni konkurs za izradu idejnog rješenja sportsko-rekreativnog bazena.

Uz sve aktivnosti, traju i radovi u sali Mješovite elektrotehničke i drvoprerađivačke srednje škole u Bihaću, koja je bila alternativa za treninge i takmičenja.Autor: RTV USK | Cenzura.ba

Odgovori