EKSKLUZIVNO: SDP ide u organiziranje online sjednice, Šahinović presudni glas


Kako saznaje info portal krajina.ba večeras je u Bihaću održano zasjedanje Kantonalnog odbora i predsjedništva SDP-a, a sve u vezi sa političkom krizom u kojoj se nalazi Unsko-sanski kanton.

Kolika je odgovornost SDP-a u ovoj situaciji, na našem portalu mogli ste čitati prije nekoliko dana.

Također danas se u medijima pojavila i informacija da bi nekadašnji član SDP-a i Laburista Fikreta Abdića, a danas nezavisni zastupnik Anel Šahinović mogao biti “ruka” koja će otkočiti političke procese u Krajini. Zanimljiva je činjenica da se Šahinović nalazi na liječenju u Turskoj. O tome je također pisao naš portal.

Bez obzira što nekadašnja A-SDA, a danas NES drži ključne pozicije u Unsko-sanskom kantonu, SDP neće otići iz zagrljaja u kojem ga čvrsto drži gore navedeni NES.

Iako im je u političkim pregovorima nuđeno mnogo više, pa čak i premijerska stolica, oni će se ipak zadovoljiti direktorima Doma zdravlja i Kantonalne bolnice koji srljaju u dugovima iz godine u godinu. Iako je Bihać nekad bio bastion lijeve orijentacije i SDP-a, danas je to postala mala stranka sa par hiljada glasova i nekoliko lokalnih političara koji su zbog svoje sujete jednu od najvećih stranaka u državi pretvorili u privjesak na lančiću nekim političkim moćnicima u Krajini.

Tako je danas SDP na svojim organima u proširenom sastavu odlučio ostati u koaliciji sa strankom čije je sjedište u Cazinu, a zauzvrat će tražiti još jedno ministarstvo i direktora Kantonalne direkcije za ceste Unsko-sanskog kantona.

Predsjedavajući Skupštine i predsjednik SDP-a USK Razim Halkić u narednim danima će sazvati kolegij i zakazati online sjednicu, iako je prije 20-tak dana zajedno sa Fatkom Kulenović bio protiv takvog prijedloga. Isti prijedlog tad je predložio Agan Bunić.

Izvor Krajina.ba

Odgovori