Čestitka u povodu 31. godišnjice od formiranja Patriotske lige u USK

U ime KO SDA USK i u svoje lično ime upućujem čestitke povodom godišnjice Patriotske lige, koji danas 10. februara 2022. godine obilježava 31. godišnjicu od osnivanja Patriotske Lige u USK-a.

Na današnji dan je u Bihaću imenovan Štab Patriotske Lige čiji je zadatak bio da se organizuju i izvrše pripreme za pružanje oružanog otpora JNA i srpsko-crnogorskom agresoru, koji je u to vrijeme sve otvorenije prijetio suverenitetu Republike Bosne i Hercegovinu. Jedan od osnivača i na čelu iste bio je i rahmetli Ibro Dizdarić, čiji doprinos u odbrani naše jedine domovine ne smijemo nikada zaboraviti.

Patriote tadašnjeg Bihaćkog okruga a danas Unsko-sanskog kantona su jasno su dale do znanja agresoru, da će se boriti za cjelovitu državu i sve njene narode i građane, koji Republiku Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao svoju domovinu. Ova vojna formacija Armije RBiH imala je značajne rezultate u odbrani Bosne i Hercegovine na cijelom njenom teritoriju.

Časno se sjetimo svih šehida koji su ugradili život u domovinu i gradimo zajedničku budućnost u našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini.

PREDSJEDNIK
Jasmin Musić
🟢🔵🔴⚜

Odgovori