Zbog novih imenovanja u Vladi USK: SDP Bihać sazvao hitnu sjednicu!


Večeras se GO SDP Bihać oglasio putem svoje stranice na društvenoj mreži facebook i obavijestio javnost da će se večeras održati hitna sjednica predsjedništva Gradske organizacije Bihać. Kako saznajemo razlog održavanja hitne sjednice je neslaganje Gradske organizacije Bihać sa novim imenovanjima u Vladi USK, gdje bi SDP trebao dobiti ministra Ministarstva pravosuđa i uprave. Naš portal je prethodnih dana pisao o teškom stanju unutar slaganja vlasti na Kantonu koju predvode ASDA(NES) i SDP. Također, pitanje je kako će rezultirati i odluke SDP-a USK na čelu sa Razimom Halkićem kada je u pitanju koalicija sa Laburistima BiH koju predvodi Fikret Abdić.

Povodom toga, kontaktirali smo i Adnana Habibiju, predsjednika Gradske organizacije Bihać, inače najbrojnije organizacije kada je u pitanju članstvo i podrška SDP-a u Krajini.

Zbog uznemirenosti članova SDP Bihaća današnjom vijesti o prijedlogu imenovanja novih ministara u Vladi USK i trenutnoj političkoj situaciji večeras je održana HITNA sjednica Predsjedništva GO SDP Bihać. Bihaćka organizacija na području Kantona sa najboljim izbornim rezultatom unutar SDP BiH, najbrojnija organizacija sa najviše aktivnosti u skladu sa trenutnim dešavanjima sazvala je hitnu sjednicu Gradske organizacije o čijim zaključcima ćemo obavijestiti javnost, izjavio je Habibija za krajina.ba

Odgovori