Nogometaši bihaćkog Jedinstva će prema svemu sudeći ipak krenuti u drugi dio sezone Prve lige FBiH koja starta početkom narednog mjeseca.

U Bihaću je teška situacija, pripreme nisu ni počele, a to će se desiti tek početkom naredne sedmice.

Za novog predsjednika kluba izabran je Admir Abdihodžić koji sa svojim saradnicima vjeruju u bolje dane nekadašnjeg premijerligaša.

Boljim danima se nadaju i navijači ovog kluba, iako su svjesni da je situacija teška, te da će ukoliko se klub sada spasi, od ljeta biti ponovo ‘borba’ za bolje sutra.

Abdihodžić je nakon imenovanja kazao.

“Želio sam da javnost upoznamo sa stanjem u klubu, u kojem pravcu idemo. Prva stvar je stabilizacija kluba, te opstanak u Prvoj ligi FBiH. Već kasnimo sa pripremama, želimo što prije se okupiti i krenuti sa radom. Jasmin Džidić će ostati šef struke, on je izrazio želju da ostane, čak je i dao svoje prijedloge za smanjenje troškova“, kazao je Abdihodžić.

Najavljuju se i prva pojačanja.

“Nadam se da ćemo najkasnije do srijede krenuti, tu ima igrača iz prošle sezone, ostali su i neka dugovanja, a mi ćemo to izmiriti. Dosta igrača nas je napustilo, ne smijemo se kockati sa bodovima, uključit ćemo i naše juniore, te dovesti pojačanja“.

Ističe da će fokus u narednom periodu biti na igrače iz vlastitog omladinskog pogona.

Sa Jedinstvom se povezuje veliki broj igrača, a između ostalih Jasmin Berbić, Salko Jazvin, Ismet Pendek…

Odgovori