Jose Mourinho: Nikada nisam vidio da za istim stolom sjede Srbin, Hrvat i Bosanac i smiju se


Nekadašnji golman Fudbalskog kluba Sarajevo Matej Delač je ispričao zanimljivu priču popularnoj stranici Nogometne Ikone koja ima više od 150.000 fanova na društvenim mrežama.

Sve se dešavalo u vrijeme dok je on bio u londonskom Chelseaju, a pored njega su bili Srbi Branislav Ivanović i Nemanja Matić, te naš golman Asmir Begović.

– U Chelseajevoj kantini uz obrok sjedili smo za istim stolom ja, Branislav Ivanović, Asmir Begović i Nemanja Matić. Odmah pokraj blagovaonice u kantini nalaze se uredi raznih zaposlenika kluba, tajnika, tajnica i tako dalje. U jednom trenutku našem stolu prišao je José Mourinho s fotoaparatom u rukama te nas uz kratki osmijeh bez riječi samo uslikao, napisao je Delač i dodao:

– Bili smo potpuno iznenađeni komentirajući između sebe što naš menadžer izvodi i zašto. Nakon desetak minuta izbivanja Mourinho se vratio do našeg stola s četiri fotografije koje je isprintao u jednom od ureda te svakom od nas podijelio po jedan primjerak uz kratko objašnjenje.

”Nikada u životu nisam vidio da za istim stolom sjede Srbi, Hrvat i Bosanac i smiju se. Odnesite ove fotografije u svoje zemlje i dijelite ih dalje kao primjer”.

Odgovori