Visočke „karioke“ u Mostaru pakleno radeAutor A. B.
Foto: NK Bosna VisokoPiše: Rešad MAMELA/sportske.ba/Cenzura.ba

Kapo: Svi igrači pružaju maksimum i već sada su spremni za nastavak prvenstva

Ekspedicija NK Bosna iz Visokog već sedam dana je na pripremama za proljetni dio prvenstva u Mostaru.Igrački kadar broji 25 igrača koji ravnopravno konkurišu da ponesu dres visočke „karioke“ a predvode ih šef stručnog štaba Nijaz Kapo i njegovi asistenti Avdo Seferović i Edin Smajić. O do sada urađenom, odigranim test utakmicama, ciljevima u nastavku sezone i igračkom kadru šef struke, uvijek izuzetno ljubazni, Nijaz Kapo rekao nam je sljedeće:

-U trenažnom, pripremnom periodu smo gotovo 40 dana, tačnije od 16. januara i u ovom periodu smo odradili planirani broj treninga i odigrali dosta test utakmica.U prvoj fazi rada koji smo odradili u Visokom, uz stručnu pomoć našeg kondicionog trenera Mirze Demira, uradili smo pravi posao na poboljšanju fizičke spreme, izdržljivosti, skočnosti svakog igrača. Poslije tih uvodnih priprema uslijedio je rad sa loptom i igranje test utakmica gdje smo pokušali već tada što bolje uigrati tim u taktičko tehničkim finesama igre.

Uslijedio je odlazak u toplije krajeve, konkretno u Mostar!

-Tako je,od 15 februara smo u Mostaru gdje imamo idealne uslove za treniranje. Veliko hvala našim domaćinima na svemu što su nam pružili da maksimalno iskoristimo ovaj boravak i da što spremniji dočekamo start proljetnog dijela prvenstva.Za vrijeme boravka u Hercegovini odigrali smo dvije utakmice, protiv NK Ljubuški koga smo savladali 3:1 i protiv HNK Stolac sa kojim smo odigrali neriješeno 1:1.Već danas (srijeda,op.a.) igramo u Gabeli protiv ekipe GOŠK-a. U srijedu se vraćamo u Visoko i u subotu (26.februar) igramo generalku protiv Famosa.

Kakve su ambicije Bosne u nastavku prvenstva?

– Ništa se ne prepušta slučaju jer smo svi u klubu itekao svjesni težine zadatka koji nas očekuje u svih 15 proljetnih mečeva, jer naš plan i cilj je jasan i mi ga ne krijemo – želimo završiti kao prvaci. Da bi to ostvarili svi igrači moraju biti maksimalno fizički i psihički spremni, silno motivisani da u svakom susretu i protiv svakog rivala, bez obzira gdje se meč igrao, pruže maksimum znanja, htijenja, borbenosti, požrtvovanja jer samo takvim pristupom možemo ispuniti naš zacrtani cilj.

Ipak na igračima je največa odgovornost!

– Ono što je najbitnije i što svi igraču znaju, a to sam im rekao na početku priprema: igraće samo najspremniji, bez obzira na ime i dosadašnji rejting u klubu. U nastavku nam trebaju igrači koji su spremni „poginuti“ na terenu, koji će sa ponosom, čašću, ljubavi ponijet dres Bosne. Samo takvim pristupom igri možemo stići na vrh i završiti kao prvaci.Igrački kadar je pojačan novim igračima i sigurno da Bosna ima tim za šampionski naslov.

Put do šampionskog naslova neće biti nimalo lagan…!?

– Toga smo svi u klubu svjesni – i igrači i stručni štab i uprava i naši navijači. Znamo da nas očekuje žestoka borba jer Stupčanica, Čelik pa i Unis takođe imaju iste želje i vrlo, vrlo jake ekipe. No,bez obzira na svo dužno poštovanje naših rivala mi vjerujemo u sebe.Već od prvog kola nastavka protiv Rudara na našem terenu pokazaćemo svoju spremnost i kvalitet da ispunimo naš cilj i ostvarimo plasman u prvu ligu FBiH.
razgovarao.

Odgovori