SRBIJA GLASALA PROTIV RUSIJE – DODIK DA PAKUJE KOFERE
(Ovako sam izvjestio o glasanju u UN-u putem Twittera 2 mart 2022)

BIH NA PRAVOJ STRANI HISTORIJE – Bosna i Hercegovina 🇧🇦 je u Generalnoj skupštini UN-a glasala u korist rezolucije za punu osudu ruske agresije na Ukrajinu 🇺🇦🇧🇦 BiH je također konsporzolisala rezoluciju. Bravooo Sarajevo – na pravoj smo strani historije 🙏✍️

– I 193 države članice Generalne skupštine UN usvajaju rezoluciju o osudi agresije Ruske Federacije na suverenu državu Ukrajinu članicu Ujedinjenih nacija. Za usvajanje je tražena dvotrećinska većina prisutnih. 141 za USVOJENO. Samo 5 zemalja članica UN-a protiv (Rusija, Belorusija, Eritreja, Sirija i Sjeverna Koreja – “društvo odabrano”) i 35 uzdržanih; 181 država članica je predstavljena za glasanje; 12 se nije pojavio u Generalnoj skupštini UN

POTPUNADIPLOMATSKA IZOLACIJA – “RUSKA KRIZA” – Rusija je potpuno diplomatski izolovana (ovako nije bilo ni za vrijeme Hladnog rata). Ovo više nije “ukrajinska kriza” ovo je ruska kriza, jer tek sada počinje politička, ekonomska i vojna kriza koju je svojoj zemlji prouzrokovao Vladimir Putin. Isto važi i za njegove balkanske vazale Milorada Dodika i Dragana Čovića. Vučić se izvukao?

– BREAKING NEWS: Ne mogu da vjerujem?! Da li sam dobro čuo? Srbijanski ambasador u UN-u Nemanja Stevanović u New Yorku je najavio je da će Srbija glasati za osudu ruske agresie na Ukrajinu. Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine rekao je u UN-u. Vidjet ćemo ubrzo…?

ZA NEPOVJEROVATI – Dobri ljudi, poštovane kolege novinari molim vas provjerite – jeste da sam vidio i čuo svojim ušima ambasadora Srbije u UN-u ali još ne mogu da vjerujem? Evo UN table: Srbija pod ZA – protiv Rusije?! Kraj sjedenja na 2 stolice: Gotovo je. Novi početak za Bosnu i Hercegovinu. Živjela 🇺🇸🇬🇧🇩🇪 EU & US thanks.

– I tako je Beograd u New Yorku iz UN-a poručio Dodiku da pakuje kofere za Moskvu. Polako u jednom pravcu. Bosna i Hercegovina 🇧🇦 kao država svih njenih građana bez obzira na nacionalnost ili bilo koju drugu afilijaciju POBJEĐUJE. Blagosloven bio današnji dan 2 mart 2022 🙏🇺🇸🇬🇧🇩🇪 i hvala veliko Ukraijini 🇺🇦 uz vas smo.

– HISTORIJA JE ISPISANA u UN-u 2 MARTA 2022 – Ukrajinski ambasador pri UN-u Sergiy Kyslytsya zamolio je sve one zemlje koje će glasati za rezoluciju o osudi ruske agresije na Ukrajinu da imena svojih zemalja stave na kopiju Povelje UN-a kao istorijski dokument koji će se čuvati kod generalnog sekretara UN-a. Bosna i Hercegovina će se s ponosom upisati u Charter UN-a. (Erol Avdovic)

Odgovori