Iskra poklekla u Han Bili, Kamengrad eksplodirao u samom finišu


Foto: FK Rudar Kamengrad/Facebook


U subotu i nedjelju odigrano je ukupno sedam utakmica u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine grupa Zapad. Lider Iskra poražen je u Han Bili od Rudara sa 1:0, dok je Rudar Kamengrad slavio protiv Novog Travnika sa 2:1.

Fudbaleri Rudara iz Han Bile napravili su veliko iznenađenje u 16. kolu Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Zapad pobjedom nad liderom šampionata Iskrom iz Bugojna sa 1:0.

Jedini gol vrijedan tri boda postigao je Selmin Petak, a treba istaći i da se na današnjem meču od dresa Rudara oprostio Vedad Jaganjac koji se zbog porodičnih obaveza seli u Njemačku.

kamengrad, Iskra poklekla u Han Bili, Kamengrad eksplodirao u samom finišu
Foto: FK Rudar Han Bila/Facebook
Rudar je u Kamengradu ugostio ekipu Novog Travnika i stigao do izuzetno važna tri boda te nastavio u stopu da prati Iskru u borbi za doigravanje za Prvu ligu.

Svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu, a zanimljivo je da su gosti prvi došli do prednosti nakon što je u 69. minutu mrežu pogodio Mirza Silajdžija.

Ipak, Rudar je do kraja uspio da dođe do potpunog preokreta, a strijelci golova su bili Ajdin Hodžić, te Admir Ljutić koji je u posljednjem minutu meča donio veliku radost domaćoj publici.

Utakmica između Elektrobosne i FK Viteza odgođena je zbog loših vremenskih uslova, a narednih dana biće poznat novi termin odigravanja.

Svi rezultati:

Brekovica – Vlašić 0:2
Brnjaci – Kiseljak 0:1
Rudar Kamengrad – Novi Travnik 2:1
Rudar Han Bila – Iskra 1:0
Krajina – Krajišnik 1:0
Podgrmeč – Vitez Bužim 3:0
NK Vitez – Sloga Bosanska Otoka 1:2

meridian :: sport

Odgovori