Klub vijećnika Una: Samo građanske snage okupljene u jedan front mogu donijeti istinske promjene
Nezavisni klub vijećnika Una, koji participira u Gradskom vijeću Bihaća održao je danas konferenciju za novinare na kojoj su govorili o nedostatku političke snage u našem društvu, sa akcentom na stanje u Unsko-sanskom kantonu.

Radi se, u velikom broju, o još uvijek aktuelnih članova Socijaldemokratske partije Bihaća. Ovim okupljanjem, kako kažu, željeli su poslati poruku da boraca za ovu vrstu ideje, ali i istinskih socijaldemokrata i dalje ima. Smatraju da SDP nema ekskluzivno pravo na ideju socijaldemokratije, naprotiv smatraju da ta partija ovu ideju u posljednje vrijeme ne predstavlja vjerodostojno.

Nezavisni klub vijećnika Una

Jedna od poruka na ovoj konferenciji bio je i poziv ostalim građanskim i lijevo orijentiranim političkim opcijama da se ujedine u zastupanju socijaldemokratske ideje. Kažu, ovdje se ne radi o novom političkom subjektu već o ljudima koji socijaldemokratiju imaju u srcu, što govori i slogan i poruka sa njihove današnje konferencije za novinare.

Smatraju da samo građanske snage okupljene u jedan front mogu donijeti istinske promjene u državi. Kao primjer su naveli koaliciju okupljenu oko SDP-a, Naše stranke i Naroda i pravde u Sarajevu. Također, kao partnere sa kojima treba razgovarati naveli su i Demokratsku frontu, ali i Socijaldemokrate BiH, kao i Pokret za modernu i aktivnu Krajinu odnosno Pomak, kojeg vide kao glavnog partnera za saradnju u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu.

Autor V.R./USKinfo.ba

Odgovori