Druga panel diskusija na temu „Kuda ide USK?“ u organizaciji Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu (PoMAK) održana u Bosanskoj Krupi

Pokret za modernu i aktivnu Krajinu (PoMAK) jučer je u Bosanskoj Krupi održao drugu po redu panel diskusiju pod nazivom “Kuda ide USK? – Zašto Pomak?“. Osim nosioca zakonodavnih i izvršnih funcija te simpatizera ovog političkog pokreta, u raspravi i analizi aktuelne političke situacije u našem Kantonu učestvovali su i građani, kao i gosti – pripadnici drugih političkih organizacija.


Razgovarano je o stanju u kojem se trenutno nalazi Unsko-sanski kanton i načinu političkog djelovanja u cilju normalnizacije političkih prilika u USK, o privrednim potencijalima, energetskoj politici, održivom razvoju, nužnosti reforme zdravstva i obrazovanja, kao i o nužnosti uključivanja građana u političke tokove i procese.

Gradonačelnik Bihaća i prvi čovjek Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu (PoMAK) Šuhret Fazlić rekao je kako su trenutna politička situacija, nefonkcioniranje Skupštine USK-a, privatizacija resora Vlade od strane pojedinih političkih grupaca ili čak pojedinaca, te klijentelistički pristup trenutne Kantonalne vlade neprihvatljivi. Kroz svoje izlaganje naglasio je da su ovake diskusije i razmjene iskustava i ideja sa građanima širom USK-a neophodne za konstruktivne promjene i omogućavanje običnom građaninu da učestvuje u društveno-političkim procesima.

Odgovori