Musa u induciranoj komi, ljekari čekaju reakciju na hirurški zahvatJoš od sinoć na društvenim mrežama hiljade navijača pružaju podršku našem košarkašu, te su mu poželjeli brz oporavak.
Jedan od najboljih bh. košarkaša i prvi kandidat za MVP-ja ACB lige, Džanan Musa oporavlja se od operacije kojoj je podvrgnut sinoć usljed rupture dušnika na utakmici RIo Breogan – Manresa (98:94).

Musa je sinoć bio podvrgnut operaciji koja je trajala više od dva sata i koja je uspješno završena, ali Bosanac i Hercegovac morat će sljedeća 24 sata provesti na odjelu intenzivne njege u induciranoj komi zbog hematoma koji je i dalje prisutan na mjestu udarca kojeg je primio tokom utakmice, saznaje N1.

Ljekari se nadaju da će se hematom, koji može stvoriti ozbiljne probleme sa disanjem i dotokom krvi, povući u sljedećih dan dva i da će Musa biti u mogućnosti da napusti bolnicu.

Treba napomenuti da prema trenutnom stanju naš košarkaš nije životno ugrožen.

Uz njega su u Španiji članovi porodice i njegov menadžer Miško Ražnatović, koji očekuju pozitivne vijesti vezano za statistički najboljeg košarkaša ACB lige.

Još od sinoć na društvenim mrežama hiljade navijača pružaju podršku našem košarkašu, te su mu poželjeli brz oporavak.

Inače, Musa je sinoć bio najbolji pojedinac na utakmici u pobjedi Breogana protiv Manrese rezultatom 98:94. Naš košarkaš postigao je 18 koševa , imao 9 skokova i 3 asistencije.

IZVORmojcazin.ba

Odgovori