Čestitka ministra Samira Jašaragića povodom godišnjice formiranja Armije BiH

Zbog svih onih koji su svoje živote dali za odbranu domovine, ali i zbog njihovih porodica i budućih naraštaja, dužni smo čuvati od zaborava 15. april i istrajemo u borbi protiv svih zala koja nam se u vremenu mira nameću.


Povodom Dana Armije RBiH, u ime Ministarstva za pitanja boraca i RVI Unsko-sanskog kantona i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, građanima Unsko-sanskog kantona i svim građanima koji su se borili za našu slobodu i državu u kojoj danas živimo.

Imamo obavezu da sa dužnim i dubokim poštovanjem sjećamo se svih onih koji danas nisu s nama, a učinili su mnogo za našu današnju slobodnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu.

Posebne čestitke upućujem porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima Unsko-sanskog kantona, kao i svim demobilisanim borcima.

Zbog svih onih koji su svoje živote dali za odbranu domovine, ali i zbog njihovih porodica i budućih naraštaja, dužni smo čuvati od zaborava 15. april i da istrajemo u borbi protiv svih zala koja nam se u vremenu mira nameću.

Sretan ti praznik Armijo RBiH!

Ministar za pitanja boraca i RVI

Samir Jašaragić

Odgovori