Feđa Dudić o smjeni na klupi: Ovako se pišu smrtovniceNK Travnik saopćio je da je sporazumno raskinuo saradnju s dosadašnjim trenerom Mirsadom Šiljkom, a objavu popularnih Vezira na Facebooku komentarisao je i aktuelni šesf stručnog štaba Veleža Feđa Dudić.


Dudić je legenda kluba s Pirote gdje je godinama bio udarna igla i mišljenja je da je Šiljak zaslužio bolji tretman.

“Poštovanje. Gospodo administratori stranice i nalogodavci ovoga saopštenja, Mirsad Šiljak je dosta dao za ovaj klub i kao igrač i kao trener i mislim da nije zaslužio da na ovakav način izađete u javnost oko raskida ugovora. Zaslužio je bar jednom rečenicom da mu se zahvalite za doprinos i posvećenost klubu za protekli period, prenosi Klix.ba.

Ovako se pišu smrtovnice kako ste vi napisali (obavještavamo rodbinu i prijatelje da je dana tog i tog na ahiret preselio….) a on hvala Bogu nije umro. Mom klubu NK Travnik želim da osigura opstanak u Prvoj ligi, a novom treneru koga izabere uprava sreću u radu i dobre rezultate. Lijep pozdrav za sve navijače NK Travnik, a posebno navijačku skupinu Gerila”, napisao je Dudić u komentaru koji je pobrao veliki broj lajkova.

Dudić je u svojoj karijeri između ostalog nastupao za Travnik, Željezničar, Sarajevo, Varaždin, Gošk Gabelu, Novi Pazar, Slaviju i Zvijezdu. Kao član Travnika bio je najbolji strijelac Premijer lige 2010. godine, a prema zvaničnim podacima u Premijer ligi je upisao 145 nastupa uz 47 pogodaka i 11 asistencija.

Travnik se nalazi u vrlo teškoj situaciji kada je u pitanju borba za opstanak i sa 18 bodova na 14. mjestu prijeti im ispadanje u niži rang.Autor A.P.

Odgovori